سيستم دفع فاضلاب ساختمان:


طراحي صحيح و اصولي سيستم دفع فاضلاب ساختمان از جمله اهم مسائل در معماري ساختمان است که در حيطه وظايف متخصص تاسيسات قرار دارد. فقدان سيستم مناسب دفع فاضلاب در بعضي از ساختمان ها، گاهي منجر به بروز ضايعات و مشکلات فراواني مي گردد که براي احتراز از آنها بايد به کليه دستورات و مقررات لازم الجرا در طرح سيستم فاضلاب توجه نمود. پس از جمع آوري فاضلاب موضوع تخليه آن به خارج از ساختمان پيش مي آيد که اين مشکل امروزه در کشورهايي که داراي سيستم جمع آوري فاضلاب شهري مي باشند وجود ندارد. بطوري که فاضلاب شهر به تصفيه خانه هايي هدايت شده پس از تصفيه تقريبا از تمامي اجزاء فاضلاب به نحو موثري استفاده مي گردد. متاسفانه شهرهاي ايران غير از تعداد انگشت شماري، فاقد سيستم جمع آوري فاضلاب شهري مي باشند. لذا فاضلاب ساختمان ها به طور انفرادي در چاه هايي که بدين منظور حفر مي گردد تخليه مي شود.


انواع فاضلاب ساختمان:


1.    فاضلاب سبک- فاضلابي را گويند که از آب خالص با محتويات سبک تشکيل شده باشد، مانند فاضلاب دستشويي يا کف شويي که حاوي مقداري کف صابون با اجرام کوچک از قبيل خاک و خاشاک و غيره است.


2.     فاضلاب سنگين- به فاضلابي اطلاق مي شود که محتوي فضولات انساني يا حيواني و مواد سنگين باشد. لوله هايي که فاضلاب سنگين را عبور مي دهند داراي قطر و شيب بيشتري نسبت به لوله هاي حامل فاضلاب سبک خواهند بود.


انواع چاه فاضلاب


شرط لازم براي حفر چاه در يک محل، مناسب بودن جنس زمين براي جذب آب است. جهت تخليه فاضلاب سبک و سنگين جمع آوري شده توسط سيستم لوله کشي فاضلاب، معمولا سه نوع چاه در ساختمان حفر مي گردند:


1.     چاه فاضلاب دستشويي و مستراح و حمام


2.     چاه فاضلاب آشپزخانه- از آنجايي که فاضلاب آشپزخانه حاوي مواد چربي زيادي است که پس از تهنشين شدن در چاه بعد از مدتي زمين را غيرقابل نفوذ مي کند، بايد براي آشپزخانه چاه جداگانه اي در نظر گرفته در مواقع مقتضي کف و ديواره چاه را از اين مواد پاک نمود.


3.     چاه مخصوص آب باران و نزولات جوي


ساختمان چاه فاصلاب:


چاه فاضلاب چنانکه ذکر شد بايد در محلي حفر گردد که زمين آن شني بوده قابليت جذب آب را داشته باشد، چه در غير اينصورت خطر پرشدن سريع چاه وضايعات ناشي از آن وجود دارد. ساختمان چاه از دو قسما ميله و انباره تشکيل مي گردد:


الف) ميله چاه- ميله چاه عبارت است از سوراخي به قطر 30 اينچي که در زمين حفر مي شود و تا رسيدن به قشري که قابليت جذب آب آن زياد باشد ادامه مي يابد. طول ميله چاه بهتر است از 30 فوت کمتر نباشد.


ب) انباره چاه- پس از رسيدن ميله چاه به زمين آبکش، زير واطراف ميله را خاکبرداري مي نمايند، به اين ترتيب خزينه اي ايجاد مي شود، که محتويات غيرقابل جذب فاضلاب در آن انبار شده در فواصل زماني که بستگي به ميزان فاضلاب توليد شده در ساختمان دارد، تخليه مي گردد. سقف انباره بصورت قوسي خاکبرداري مي شود تا مقاومت آن در برابر بارهاي وارده افزون گردد. حجم انباره چاه که بستگي به مقدار فاضلاب توليد شده و جنس زمين دارد، حداقل حدود 200 فوت مکعب در نظر گرفته مي شود.


دفع فاضلاب


 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : فاضلاب ,ساختمان ,سيستم ,گردد ,ميله ,زمين ,فاضلاب ساختمان ,آوري فاضلاب ,فاضلاب آشپزخانه ,فاضلاب توليد ,فاضلاب دستشويي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

magic world Joel گنج بورس گفتمان ولايت«سياسي . اعتقادي.فرهنگي» بدون عنوان تا اطلاع ثانوی فیلم های سینمایی ایرانی وخارجی ¤*مـثـال نـقـض یـک مـغـز*¤ finins آژانس مسافرتی هم کوچ Salma